Emissievrije autosport: Jaguar laadt I-PACE op voor volledig elektrische raceserie

Door: HJ van Keulen www.racexpress.nl
Nadat Jaguar in 2016 als eerste premiummerk deelnam aan de FIA Formula E, introduceert het nu ’s werelds eerste kampioenschap voor volledig elektrisch aangedreven productieauto’s.
De Jaguar I-PACE eTROPHY wordt de supportrace voor het FIA Formula E-kampioenschap en is dan ook vanaf eind 2018 te zien in dezelfde weekends en op dezelfde circuits. Uitsluitend Jaguar I-PACE eTROPHY-raceauto’s komen in deze raceklasse uit. De nieuwe raceserie biedt toekomstige coureurs een kans om hun talent te tonen op het wereldtoneel voor emissievrije autosport. De start van het kampioenschap valt samen met de introductie van de I-PACE, Jaguars innovatieve, batterij-elektrische vijfpersoons sportauto.

Tot wel twintig elektrische Jaguar I-PACE-raceauto’s vormen de startgrid voor tien races in wereldsteden als Hong Kong, Parijs, Rome, Sao Paolo en New York. Toekomstige Formula E-coureurs krijgen de kans om aan de unieke Jaguar-serie deel te nemen.

De bekendmaking van Jaguars raceserie volgt op het nieuws dat de Britse overheid van plan is de verkoop van auto’s met benzine- en dieselmotoren met ingang van 2040 te verbieden. Dat sterkt Jaguar Land Rover in zijn missie tot elektrificatie – vanaf 2020 zijn alle nieuwe modellen ook leverbaar met een elektrische aandrijflijn, hetzij hybride, hetzij batterij-elektrisch.

Jaguar Land Rovers Special Vehicle Operations (SVO) bouwt de raceversie van de I-PACE, waarvan de versie voor de openbare weg eind 2018 verschijnt.
Technische specificaties, de racekalender en de kosten voor de Jaguar I-PACE eTROPHY worden in 2018 bekendgemaakt.
Naar verwachting zal de belangstelling groot zijn en deelname is op volgorde van aanmelding, onder voorwaarde dat inschrijvers en coureurs in het bezit zijn van de benodigde internationale racelicenties.
Jaguar Racing biedt een compleet ‘Arrive and Drive’-pakket voor deelname aan de Jaguar I-PACE eTROPHY. Het pakket omvat:
– inschrijving voor het kampioenschap over tien races in dezelfde weekends als de races voor de FIA Formula E

– professionele technische ondersteuning, inclusief preparatie van de raceauto en verwerking van de data

– wereldwijde logistiek voor auto’s, reserve-onderdelen, gereedschap en uitrusting

– alle banden, verbruiksartikelen en onderdelen

– verzorging van onderdak voor het team en de auto op het circuit tijdens raceweekends

– promotie en marketing van het kampioenschap door Jaguar Racing en Formula E

– speciale hospitality voor deelnemers met de mogelijkheid om meer plaatsen te kopen voor gasten en sponsors

– kleding in kampioenschapskleuren voor elke deelnemende coureur

– speciale tv-zendtijd voor kampioenschap

Een raceweekend omvat sessies voor vrije training en kwalificatie, gevolgd door een race over 30 minuten. Data van races en locaties onder voorbehoud van goedkeuring door FIA.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*