Navigatiekaart op komst met overzicht van oplaadpunten

Bron: www.verkeersnet.nl

Hoe lang kan ik nog rijden op deze batterij? Met die vraag zit menig bestuurder van een elektrische auto. Navigatiefabrikant TomTom komt hen tegemoet en kondigt een nieuwe service aan: hun kaarten geven straks real-time de beschikbaarheid van oplaadpunten aan.
Steeds moeten nadenken over hoe vol de batterij van de auto zit, geeft onrust, zien ze bij TomTom. En sterker nog: volgens hen weerhoudt het veel mensen om überhaupt een elektrische auto te kopen. Hier speelt de navigatiefabrikant op in.


Op de TomTom-kaarten staan straks niet alleen de oplaadpunten, maar ook de eventuele openingstijden, betaalmogelijkheden en de beschikbare plugtypes. De informatie, afkomstig van de exploitanten van de oplaadstations, wordt real-time weergegeven Daarnaast toont het scherm straks precies wat het bereik nog is van de e-auto. Een slim algoritme, dat onder andere rekening houdt met omgevingskenmerken als hellingen en bochten, helpt daarbij. Een bestuurder van een elektrische auto kan nu, zo is het idee, echt met een gerust hart de weg op.
Overigens zijn ook op Google Maps oplaadpunten te zien, alleen zijn het er niet veel en is de informatie die er bij staat nog summier.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*