Alle Mazda’s na 2030 elektrisch

Door: Bob Kroese www.autokopen.nl
Mazda wil van elk model een elektrische versie op de markt brengen. De eerste komt in 2019 en na 2030 moeten alle Mazda’s zijn geëlektrificeerd.
Mazda doet dingen op zijn eigen manier, ook het uitrollen van elektrisch aangedreven auto’s. Het merk gelooft dat in de toekomst elektro- en brandstofmotoren naast elkaar kunnen bestaan en investeert daarom in beide. Persbureau Reuters maakt uit de Japanse krant Kyodo News op dat Mazda tot na de 2030 de tijd neemt om van al zijn modellen een elektrische uitvoering uit te brengen.


Mazda verkoopt in Europa op dit moment geen hybrides en elektrische auto’s, maar het merk biedt in Japan een hybride-uitvoering van de Mazda 3 aan. Deze heeft techniek van Toyota aan boord en met dat merk heeft Mazda ook de handen ineen geslagen voor de ontwikkeling van volledig elektrische auto’s. Het merk kondigde in zijn toekomstvisie Zoom-Zoom 2030 eerder dit jaar al aan dat de eerste elektrische Mazda in 2019 komt, maar het is nog niet bekend of dat ook voor Europa geldt.
Mazda blijft de komende jaren de brandstofmotor verder ontwikkelen. Zo komt het merk binnenkort met Skyactiv-X, de eerste benzinemotor die werkt als een dieselmotor.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*