LeasePlan maakt overstap naar elektrisch

Bron: www.automobielmanagement.nl

LeasePlan Corporation sluit zich aan bij EV100, een nieuw, wereldwijd mobiliteitsinitiatief opgezet om de overgang naar elektrische rijden binnen het bedrijfsleven te versnellen. Ook maakt de leasemaatschappij bekend in 2021 over te gaan op volledig elektrische auto’s voor de eigen medewerkers.

Tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York werd onlangs de EV100 gelanceerd door The Climate Group. Dit wereldwijde initiatief zet in op de overgang van fossiele brandstofauto’s naar elektrische wagenparken in 2030. LeasePlan is één van de tien oprichtingspartners en de enige automotive partij. Andere EV100 partners zijn Unilever, Baidu, IKEA Group, HP Inc., Vattenfall, PG&E, Deutsche Post DHL en Metro AG.


Volgens LeasePlan CEO Tex Gunning hebben de bedrijven samen een aanzienlijke impact; meer dan de helft van de auto’s die nu op de weg rijden zijn eigendom van bedrijven. “Samen met een aantal van de grootste bedrijven ter wereld kunnen we nu werken aan het versnellen en faciliteren van de overstap naar elektrische mobiliteit.”
LeasePlan Corporation wil zelf een van de eersten zijn die de overstap maken. “Het is ons streven dat in 2021 al onze medewerkers in elektrische voertuigen rijden. We moedigen alle andere bedrijven aan hetzelfde te doen: de overstap naar een elektrisch wagenpark is voor bedrijven één van de makkelijkste manieren om de CO2-uitstoot te verlagen en te helpen klimaatverandering tegen te gaan. LeasePlan zet zich volledig in voor het ondersteunen van andere bedrijven die deze overgang ook willen maken”, aldus Gunning.
Onderdeel van LeasePlans duurzaamheidsstrategie is het LeasePlan Electric Vehicle Experience Centre dat niet alleen voorlichting geeft over het verlagen van CO2-emissies maar ook faciliteert door een ‘aantrekkelijk aanbod’ van elektrische en/of zuinige voertuigen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*