Tesla hard op weg naar recordverkoop Noorwegen

Bron: groen7.nl

Dat Tesla in elektrowalhalla Noorwegen goede verkoopcijfers schrijft is allesbehalve verrassend. Toch blijft het merk te verbazen.

De maand september lijkt voor Tesla namelijk een heuse recordmaand te worden. Er werden namelijk al 1.201 Tesla’s geregistreerd, zo valt na te gaan op de site teslastats.no. In verkopen ontlopen de Model S en Model X elkaar opvallend weinig. Dat elektrische auto’s in Noorwegen buitengewoon goede verkoopcijfers scoren, is het gevolg van verschillende fiscale stimulansen. Bezitters van elektrische auto’s hoeven op veel plaatsen geen parkeergeld te betalen, zijn vrijgesteld van tol en kunnen gratis gebruik maken van talrijke veren.

Dat levert een marktaandeel op van 35 % voor plugin-hybrides en volledig elektrische auto’s, volgens het European Alternative Fuels Observatory. Hetzelfde instituut meldt dat de BMW de verkooptopper is van dit jaar. De BMW i3 neemt 18 % van de verkopen van volledig elektrische auto’s voor zijn rekening, de VW e-Golf en Nissan Leaf zijn beide goed voor 15 % van de verkopen.

Niettemin is het afwachten hoe de markt eruit komt te zien als de beloofde stortvloed aan elektrische auto’s van zo ongeveer alle autofabrikanten op de markt komt. Zal de Tesla Model 3 een ijzersterk aanbod worden en weet het merk zijn machtspositie overeind te houden?

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*