‘Volkswagen wil cobaltleveringen zekerstellen voor elektrische auto’s’

Bron: www.msn.com

Volkswagen probeert strategische afspraken te maken over de leveringen van kobalt zodat de toekomstige productie van elektrische auto’s niet in gevaar komt.

Reuters meldt dit weekend na een rondgang langs kobaltproducenten dat de grootste automaker ter wereld producenten heeft gevraagd voorstellen in te leveren om vanaf 2019 voor tien jaar te leveren.

Tegen het einde van deze maand moeten de voorstellen naar verluidt binnen zijn.

Het concern wil na de affaire met sjoemelende dieselauto’s een transitie maken naar elektrische auto’s. In 2025 wil Volkswagen jaarlijks drie miljoen stekkerauto’s produceren. Maar om de accu’s voor deze auto’s te maken, is onder andere kobalt nodig. Om pionier Tesla de loef af te steken is Volkswagen bereid 20 miljard euro te steken in de sector.

De Democratische Republiek Congo produceert ongeveer 65 procent van alle kobalt in de wereld. Jaarlijks gaat het om ongeveer 100.000 ton cobalt. Andere producenten zijn Canada, China, Rusland, Australië en Zambia.

Glencore is marktleider in de kobaltproductie. Het concern produceert jaarlijks 28.000 ton kobalt en tekende onlangs nog een contract met een Chinees bedrijf om jaarlijks 20.000 ton aan kobaltproducten te verkopen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*