De toekomstige Jaguar F-Type wordt elektrisch!

Door: Alain de Jong          gocar.be

Na de voorstelling van een studie van een elektrische E-Type en een elektrische raceserie met de toekomstige I-Pace, kondigt Jaguar aan dat ook zijn F-Type in de toekomst elektrisch zal zijn.

Recent werd de catalogus van de Jaguar F-Type verder uitgebreid met een viercilindermotor. Volgens de aankondigingen van de constructeur zou dit wel eens de laatste motor in deze sportwagen kunnen zijn die uitsluitend gebruik maakt van het verbrandingsprincipe.

Jaguar verklaarde inderdaad al dat tegen 2020 al zijn modellen elektrisch zullen zijn. Recenter zei chef design Ian Callum dan weer dat Jaguar nooit zijn sportieve modellen aan de kant zal schuiven. Hieruit kunnen we afleiden dat de Jaguar F-Type een elektrische aandrijving zal krijgen. Wat volgens onze collega’s van Automotive News trouwens bevestigd werd door Joe Eberhardt, de CEO van Jaguar-Land Rover North America.

Dan rijst nog enkel de vraag of het gaat om een volledig elektrische of hybride aandrijving.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*