Chinese internetgigant Baidu heeft fonds van 1,5 miljard voor autonoom rijden

Bron: www.automobielmanagement.nl

De Chinese internetzoek-gigant Baidu heeft een fonds met in totaal omgerekend 1,52 miljard dollar ingesteld om de ontwikkeling van autonoom rijdende auto’s te versnellen en zo te concurreren met Amerikaanse autobedrijven.

Baidu, de Chinese tegenhanger van Google en concurrent van Google’s autonoom rijden zuster Waymo, wil het geld de komende drie jaar investeren in zo’n honderd verschillende projecten. Het Apollo Fund is vernoemd naar het vroegere Amerikaanse ruimtevaartprogramma en loopt gelijk op met Apollo 1.5, de tweede generatie open-source software voor autonoom rijden van Baidu. Het Chinese bedrijf heeft jaren binnenshuis aan de technieken gewerkt maar stelde die in april dit jaar open voor andere partijen in de hoop dat de ontwikkeling daarmee versneld kon worden.

Partners

Inmiddels zijn zo’n 70 partners binnengehaald waaronder ook het vaderlandse TomTom. Baidu zoekt naar nieuwe bronnen van inkomsten nadat het vorig jaar door nieuwe overheidsregels een deel van de gelden van internetreclame is kwijt geraakt.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*