Ford en Lyft gaan autonome auto’s testen

Bron: www.telecompaper.com

Ford meldt dat het nauwer gaat samenwerken met Lyft, om de Amerikaanse markt voor te bereiden op de introductie van autonoom rijdende voertuigen. Teams van developers gaan samenwerken om de expertise van de twee bedrijven te verbinden. Ford levert expertise over autonoom rijden en engineering van voertuigen; Lyft heeft een netwerk van klanten voor de ride sharing dienst en inzicht in stedelijke mobiliteitsvraagstukken.
Beide hebben ervaring met fleet management en big data. Ford test al op de openbare weg met de technologie, waarbij nog wel altijd een testrijder achter het stuur zit. Deze voertuigen gaan meedraaien op het platform van Lyft. De techniek is nog niet zo ver dat je via de Lyft app een robotauto kan oproepen, maar de bedrijven zien dat wel als de toekomst.


Lyft heeft ook partnerschappen met Waymo van Google, Jaguar-Land Rover en investeerder General Motors. verluidt overweegt Alphabet om een miljard dollar in Lyft te investeren, met CEO Larry Page aan het stuur. Uber, de belangrijkste rivaal, test ook al in meerdere steden.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*