VIDEO-BMW gaat je wagen draadloos opladen

Door:   Dries Cludts                    www.zdnet.be

BMW komt binnenkort met een draadloos laadstation voor de plug-in hybride 530e iPerformance op de markt. Daarmee is de 9,4 kWh-batterij van de wagen op 3,5 uur weer opgeladen.

Het laadstation zelf sluit je via een kabel aan op het stroomnet, maar het opladen van de auto gebeurt volledig draadloos. Sensoren geven via het dashboard in de wagen aan hoe je het voertuig boven het laadstation moet positioneren om het opladen te intialiseren.

Begin 2018

Het draadloos laadstation moet vanaf begin 2018 beschikbaar zijn voor de 530e iPerformance. Andere plug-in hybrides, waaronder de 330e, 740e en X5, zouden op een later moment met het systeem worden uitgerust. Ook de volledig elektrische i3 en i8 worden pas later van draadloos opladen voorzien.

Wat het prijskaartje zal zijn voor de draadloze oplaadfunctionaliteit, is op dit moment nog niet bekend.

Draadloos laden kan een belangrijke impact hebben op elektrisch rijden en het bestrijden van ‘range anxiety’. In Nederland werd aan de Universiteit van Delft een zelfherstellend asfalt ontwikkeld dat in theorie ook kan worden gebruikt om elektrische auto’s op te laden. Zo zou de batterij van je wagen kunnen bijladen terwijl je geparkeerd staat of wacht aan een verkeerslicht.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*