VIDEO-Auto van de toekomst: rijden op autopilot en windenergie

Bron: www.bright.nl

Tesla toont hoe de Autopilot-functie een eerste stap naar zelfrijdende auto’s is. En je ziet Europa’s grootste windmolenpark vanuit de lucht.

Joep, Yaro en Len onderzoeken in Generation Discover, mogelijk gemaakt door Shell, de technieken die de auto en de brandstof van de toekomst mogelijk maken. Deze uitzending staat in het teken van zelfrijdende auto’s en windenergie. Joep vliegt met een helikopter over het grootste windmolenpark op land van Europa. In de Noordoostpolder staan windmolens die bijna 200 meter hoog zijn. Ze moeten 400.000 huishoudens dertig jaar lang van stroom voorzien.


Len werkt verder aan zijn zelfgebouwde modelauto op waterstof. Hij wil ermee gaan racen en krijgt tips van de Nederlandse kampioen racen met op afstand bestuurbare auto’s, Rob Janssen. En Tesla laat Yaro de automatische piloot in de Model S zien. Hij krijgt uitleg over de mogelijke voordelen van zelfrijdende auto’s. “Als ik zo oud ben dat ik mijn rijbewijs mag halen, hoef ik alleen zo nu en dan in te grijpen, en gaat het rijden verder automatisch.”
Volgende week in Generation Discover: een waterstofauto die elektriciteit opwekt en een waterstoftankstation.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*