Lamborghini liever niet aan de autonome auto

Aston Martin wil de laatste fabrikant zijn die nog handgeschakelde transmissies aanbiedt en Lamborghini bestempelt zich nu tot het automerk dat als laatste fabrikant aan de autonome auto gaat.
Dat zegt Maurizio Reggiani, hoofd van Lamborghini’s ontwikkelingsafdeling, in een interview met Digital Trends. Volgens Reggiani zijn er momenteel zelfs helemaal geen plannen om een automome auto te ontwikkelen. “Een Lamborghini koop je om (rij-)plezier te hebben,” aldus de ontwikkelingsbaas.


Lamborghini lijkt overigens hetzelfde te denken over een volledig elektrisch model. Dat wil overigens niet zeggen dat het merk stekkertechniek links laat liggen. De op stapel staande Urus, die dit jaar eindelijk in productietrim wordt gepresenteerd, komt namelijk als plug-in hybrid beschikbaar. Hetzelfde model komt tevens beschikbaar met zaken als active lane-keeping assist, iets dat toch in de buurt komt bij autonome techniek.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*