ABB komt met supersnellader

Bron: www.groen7.nl

Voor als gewoon snelladen niet genoeg is, maar elektrische auto’s écht snel moeten worden geladen.

De standaard voor het snelladen van de eerste de beste auto ligt nu nog op 50 kW, maar dat is iets waar de aankomende jaren rap verandering in komt. Snelladen op een hoog vermogen gaat de normaalste zaak van de wereld worden. ABB toont op de EVS30, een beurs voor elektrisch rijden in Stuttgart, het Terra HP High Power System. Een hele mond vol voor een ding waarmee lege accupakketten vliegensvlug vol kunnen raken.

De ABB Terra-snellader levert een vermogen van 150 – 350 kW en kan zowel 400 V als 800 V elektrische auto’s op vol vermogen opladen. Op het moment dat er meerdere auto’s aangekoppeld staan, wordt automatisch de beste laadverhouding gekozen. Maar het laden van meerdere auto’s op 350 kW is mogelijk. Na installatie is het mogelijk om het aantal opladers relatief makkelijk uit te breiden, ook kan ervoor worden gezorgd dat er meer capaciteit is voor stroomopslag om altijd voldoende vermogen beschikbaar te hebben.

De laders van ABB zijn al in gebruik bij verschillende bedrijven die elektrische bussen hebben rijden. Naar eigen zeggen is de betrouwbaarheid bewezen en ligt de uptime hoog. De laders zijn connected en er is een veelvoud aan diensten beschikbaar. Sinds 2010 verkocht het bedrijf 6.000 snelladers. Die werken op gelijkstroom, maar dat spreekt voor zich.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*