RG Motors gaat helemaal elektrisch

Bron: www.nieuwsblad.be

De eerste onafhankelijke garage die zich helemaal specialiseert in elektrische voertuigen staat in Rumbeke. RG Motors gaat vandaag open en maakt zich klaar voor een groene toekomst.

Vandaag gaat in Rumbeke een nieuwe garage open. RG Motors is de eerste onafhankelijke garage in Vlaanderen die zich specialiseert in elektrische voertuigen. Zaakvoerder Giovanni Regelbrugge (39), afkomstig uit Poelkapelle, heeft zelf een elektrische auto en noemt zichzelf “best wel een groene jongen”.

Voorlopig vind je nog er meer dan enkel elektrische wagens, al is dat wel waar Giovanni naartoe wil. “We helpen de klanten om een voertuig te kiezen dat past bij hun mobiliteitsbehoeften. Voor sommigen is dat een elektrische wagen, anderen gaan beter voor en hybride of een traditionele wagen.”

Vanaf 18.000 euro

De garagehouder wil aantonen dat elektrische wagens niet enkel weggelegd zijn voor rijke mensen. “Bij een elektrische wagen denkt iedereen aan Tesla, maar dat is natuurlijk het luxesegment. Je kunt hier al een tweedehands elektrische wagen kopen voor 18.000 euro. Een nieuwe heb je vanaf 28.000 euro.”

Onbekend is onbemind en dat geldt zeker in deze sector. “België loopt achter bij de buurlanden. Daarom bieden we permanent testritten aan met elektrische wagens. Je kunt hier ook een auto huren.” En is je auto binnen, dan kun je kiezen tussen een gewone vervangwagen of een elektrische bakfiets.

Toekomst

RGMotors ziet er niet bijzonder blits uit. “Een bewuste keuze, want blingbling moet je ook aanrekenen.” Maar mee met de tijd zijn ze wel. Zo heeft RG Motors zijn eigen app om te communiceren en te plannen, je vindt er zelfs schadeformulieren in terug.

De toekomst ziet er rooskleurig uit voor elektrisch rijden. Giovanni geniet ervan om deel uit te maken van die toekomst. “Er zijn al wagens die zichzelf parkeren of naar je toe komen als je ze roept met je smartphone. Ik hoop al die revolutionaire wagens ooit in mijn garage te hebben.” Tijdens de opening vandaag, zaterdag, kun je testritten maken.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*