Tesla moet grootste batterij binnen 100 dagen af hebben

Bron: www.bright.nl

Tesla heeft haast met het bouwen van de grootste batterij ter wereld. Als het bedrijf niet binnen 100 dagen klaar is, krijgt de Australische overheid de batterij cadeau.

In juli won Tesla een aanbesteding om een batterij van 129 megawatt te bouwen. De batterij moet stroomuitval en windstilte opvangen. Volgens Teslabaas Elon Musk gaat de aanleg van de batterij wel lukken in 100 dagen. Hij tekende afgelopen vrijdag voor de deal.

Als de batterij niet af is op 1 december, komt Musks overmoed hem duur te staan. Hij belooft dan namelijk om de batterij aan Australië te schenken. Musk schat de kosten op vijftig miljoen dollar.

Vorig jaar zorgde een grote stroomuitval voor kritiek op de omarming van hernieuwbare energie door de Australische overheid. Eén van de grootste kolencentrales van het land werd gesloten ten gunste van duurzame energie.

Kritiek

Voor Zuid-Australië, een regio die sterk leunt op windenergie, zou het goed uitkomen als de batterij eventuele toekomstige stroomuitvallen opvangt. De Australische minister van Financiën Scott Morrison noemt Tesla’s batterij echter een ‘Hollywood’-oplossing. Hij gelooft niet dat de batterij genoeg stroom kan leveren als de wind niet waait.

Volgens energie-analist Bikal Pokharel hoeft dat niet meteen een probleem te zijn. Als energietekorten dreigen, kan de batterij van Tesla andere systemen wel wat extra tijd geven om fluctuaties op te vangen, zegt hij tegen Reuters.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*