Vliegende taxi van Airbus volgend jaar al de lucht in

Bron: www.standaard.be

Vliegtuigfabrikant Airbus maakte gisteren bekend dat het prototype van zijn vliegende taxi op schema ligt om volgend jaar de lucht in te gaan, schrijft TechCrunch.

De CityAirbus lijkt op een grote drone met vier propellers. Hij kan verticaal opstijgen en landen, en tot vier mensen meenemen op korte tripjes door stedelijk gebied. De voertuigen zijn gericht op transport tussen bijvoorbeeld treinstations en vliegvelden. Aanvankelijk zou er een piloot aanwezig zijn, maar op termijn moet de CityAirbus autonoom gaan vliegen.

CNBC meldt dat Airbus van plan is vaste routes af te leggen met een snelheid van 130 kilometer per uur. De vliegende taxi heeft daarmee als voordeel een kortere reistijd dan de auto. Het is de bedoeling de taxi tegen 2023 op de markt te brengen.

Airbus is niet de enige die aan vliegende taxi’s werkt. Aartsrivaal Boeing maakte gisteren de overname van het bedrijf Aurora Flight Sciences bekend, schrijft het persagentschap Bloomberg. Dat bedrijf heeft expertise op het gebied van drones en robots die als copiloten werken. Of hoe een nieuw luchtduel zich nu al uittekent.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*