Black Cab TX ontworpen voor optimaal bedienen taxiklant

Door: Vincent Krabbendam            www.taxipro.nl

De nieuwe London Black Cab, de TX, is een taxi die ook echt als taxi is ontworpen. Het voertuig biedt veel ruimte aan passagiers, wordt volledig elektrisch aangedreven en rijdt vrijwel geluidloos. De TX is ook geschikt om een rolstoelgebruiker te vervoeren en is zo ontworpen dat de bestuurder veilig en comfortabel kan werken. De TX belichaamt de toekomstvisie van LEVC voor elektrisch taxivervoer en wordt op donderdag 12 oktober tijdens Taxi Expo 2017 voor het eerst aan Nederland getoond.

Het nieuwe model van de iconische Black Cab is volledig elektrisch aangedreven en voldoet aan strenge normen als het om uitstootvrij rijden gaat. Het ontwerp van het passagierscompartiment maakt het voertuig uniek in zijn soort. Phil Henrick, verantwoordelijk voor Corporate Sales bij LEVC: “Aan boord is nog altijd plaats voor zes personen, die nu ruimer zitten dan ooit. De TX voldoet ook aan alle strenge eisen.”

“Zo is hij geschikt om een rolstoelgebruiker te vervoeren. De rolstoel wordt in de rijrichting geplaatst zodat de rolstoelgebruiker veilig vervoerd kan worden. Verder heeft de TX ondanks zijn forse formaat nog altijd een uniek kleine draaicirkel van 7,6 meter. Dat maakt deze taxi zeer geschikt voor gebruik in binnensteden.”

Ervaringen van chauffeurs en klanten

Bij het ontwerp is veel aandacht besteed aan de ruimte rondom de bestuurder: deze is veilig, comfortabel en ergonomisch. De klassieke vorm en de grote grille aan de voorkant geven de taxi een exclusieve uitstraling. Aan de binnenkant is de TX volledig bij de tijd. Naast comfortabele zitplaatsen beschikken de passagiers over moderne faciliteiten, zoals oplaadpunten voor hun mobiele apparaten en wifi. De taxi is voorzien van een panoramadak en heeft achterdeuren die tegen de rijrichting in open gaan.

Albert Donlou van TX-importeur Green Roads: “De elektrisch aangedreven TX is ontworpen vanuit de nieuwste technische mogelijkheden en de jarenlange ervaringen van taxichauffeurs en hun klanten. Er is geen enkele andere auto ter wereld die puur is gebouwd ten behoeve van het optimaal bedienen van de taxiklant. De technologie én het design dragen bij aan een optimale mobiliteitservaring voor iedereen”.

Goedkoper rijden

“Voor taxibedrijven zijn er goede redenen om de stap te zetten naar elektrisch”, legt Donlou uit. “Ten eerste is er de noodzaak om met name in binnensteden auto’s te weren met het oog op fijnstof en een te hoge CO2-uitstoot. Daarnaast is elektrisch rijden veel goedkoper dan op benzine of diesel. De komst van de TX biedt taxibedrijven de mogelijkheid om hun wagenpark klaar te stomen voor de toekomst.”

De elektrisch aangedreven TX is voorzien van een zogenaamde range extender. Een kleine benzinemotor kan zo nodig de accu tijdens de rit bijladen. Donlou: “Chauffeurs en passagiers hoeven dus niet bang te zijn dat ze stil komen te staan. Met de range extender is het bereik van de TX honderden kilometers. Door gebruik te maken van snelladers kan de accu tussen de ritten door in korte tijd op niveau worden gebracht.”

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*