‘Deze accu kan bereik elektrische auto verdrievoudigen’

Door: Rutger Otto              www.bright.nl

Toshiba’s nieuwe accu voor elektrische auto’s laadt zo snel op dat je 320 km kan rijden na 6 minuten laden.

Toshiba claimt dat een elektrisch voertuig met zijn nieuwe lithium-ion accu drie keer verder kan rijden na een korte periode van opladen dan met de huidige accu’s mogelijk is. In de nieuwe accu zou de opslag van lithium zijn ‘verdubbeld’ ten opzichte van de huidige versie.

Toshiba heeft op dit moment een prototype van 50 Ah dat na vijfduizend keer opladen nog 90 procent van zijn aanvankelijke capaciteit biedt. Toshiba-manager Osamu Hori noemt de accu een ‘gamechanger’. Volgens hem zal de accu ervoor zorgen dat de afgelegde afstanden en prestaties van elektrische auto’s flink vooruit gaan.

Tesla Superchargers

Het Japanse bedrijf zegt de accu in 2019 op de markt te willen brengen. Vooral het snelladen zou verschil moeten maken. Ter vergelijking: een Supercharger van Tesla geeft de auto 270 kilometer bereik in een halfuur.

1 Reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*