Rolls-Royce en Google werken samen aan slimme schepen

Bron:   www.apparata.nl

Zoals we ruim 3 jaar geleden al schreven, de maritieme tak van Rolls-Royce denkt dat het bemanningsloze schip de toekomst is. Volgens Rolls-Royce zijn de drone-schepen goedkoper, veiliger en minder milieuvervuilend. Ook andere scheepvaartbedrijven, zoals Yara Birkeland, zijn bezig met autonome technologie.

Vorige week werd bekend dat Rolls-Roys een meerjarig samenwerkingsverband met Google heeft afgesloten, zodat men de kunstmatige intelligentie van het techbedrijf kan gebruiken. De Cloud Machine Learning Engine van Google wordt ingezet om in de toekomst autonoom varende schepen te kunnen maken. Via de software kan men objecten op zee herkennen, volgen en analyseren, zodat men automatisch kan bepalen welke impact een object kan hebben op de route van een schip.

Rolls-Royce’s expertise in de maritieme sector zal worden gebruikt om diverse datamodellen te trainen, als onderdeel van het machine-leerproces. De enorme datasets van Rolls-Royce (terabytes) worden gevoerd aan de Google Cloud, zodat die de voorspellingen kan verfijnen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*