Rinspeed denkt dat ‘skateboard-auto’ de toekomst is

Door:   Bob Kroese           www.autokopen.nl

Het Zwitserse bedrijf Rinspeed heeft weer een interessante creatie bedacht. Het studiemodel Snap bestaat uit twee losse delen: een onderstel en een cabine.

Rinspeed komt elk jaar met een bijzondere creatie, die een nieuwe kijk geeft op mobiliteit in de toekomst. Dit keer presenteert het merk de Snap, een auto die uit twee delen bestaat: een ‘skateboard’ en een cabine.

Het onderste deel is elektrisch aangedreven en volledig zelfrijdend. Het kan losgekoppeld worden van het bovenste deel, dat op uitschuifbare poten wordt gezet. De cabine is een soort mini-huiskamer waarin mensen vervoerd kunnen worden. De handigheid is dat het ‘skateboard’, zoals Rinspeed het onderste deel noemt, kan worden ingezet voor het vervoer van andere cabines of zelfs containers.

Rinspeed presenteert het concept op de CES in Las Vegas in januari. Deze elektronicabeurs is voor steeds meer bedrijven uit de auto-industrie de plaats om nieuwe technologie te laten zien.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*