Range Rover P400e: hybride topper met power

Bron: www.want.nl

Net zoals Nissan en de Volkswagen groep is ook Jaguar Land Rover bezig met plannen voor een toekomst, waarin elektrische motoren de regel zijn. Ruim een week geleden mochten we al kennis maken met een hybride versie van de Range Rover Sport P400e en een paar dagen geleden was ook de grotere Range Rover P400e aan de beurt.

Motoren goed voor 404 pk en 640 Nm aan koppel

De hybride Range Rover gaat onder de naam P400e PHEV en komt met een 85kW elektrische motor samen met een 2.0-liter viercilinder benzinemotor, welke goed is voor 300pk. Samen produceren de motoren 404 pk en 640 Nm aan koppel. De auto gaat van 0 naar 100 km per uur binnen 6.8 seconden en haalt een topsnelheid van 220 km per uur.

Eenenvijftig km elektrisch rijden en in onder drie uur weer opgeladen

Om de elektrische motor van power te voorzien is de Range Rover uitgerust met een 13,1kWh lithium-ion batterij.  Volgens Jaguar Land Rover kun je op de elektrische aandrijving alleen zo’n 51 km verderop komen. Met een 32 ampère wall box is de batterij vervolgens weer opgeladen binnen 2 uur en drie kwartier.

Met een 10 ampère oplaadkabel duurt dat met 7,5 uur iets langer. Verder zorgt de Terrain Response 2 technologie ervoor dat koppel nauwkeurig van de elektrische motor over de vier wielen wordt gedistribueerd, waardoor je ook van de gebaande wegen af op lagere snelheden meer controle over de auto behoudt.

Nieuwe grille, bumper en koplampen

Het uiterlijk van de Range Rover heeft een frisse makeover gekregen met een nieuwe grille, bumper en herontworpen LED koplampen. De accenten aan de zijkant zijn vernieuwd en aan de achterkant worden de uitlaten in de nieuwe bumper geïntegreerd. Verder hebben ook de wielen een oppepbeurt gekregen en zijn er verse kleuren voor de carrosserie.

Massages en verwarming

Aan de binnenkant is het een en al luxe en comfort. Dankzij het nieuwe frame van de voorste stoelen, kunnen deze helemaal naar je wensen worden gepositioneerd. Ze zijn ook breder en dieper geworden en komen met verwarmde armsteunen. Het is sowieso een verwarming-festijn in de auto. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om naast je armen ook  je voeten en kuiten te laten verwarmen. Achterin krijg je voor je passagiers optioneel massagestoelen met 25 verschillende programma’s.

Zeventien verbindingspunten voor al je apparaten

Terwijl je verwend wordt met warmte en massage blijf je verbonden met alles en iedereen. Er zijn maar liefst 17 verbindingspunten voor je apparaten, waaronder stopcontacten, USB, HDMI en 12-volt poorten. Daarnaast zijn er 4G wifi hotspots voor maximaal acht apparaten. Uiteraard is er ook een infotainmentsysteem. Deze komt met twee 10 inch HD touchscreens.

Hybrid Range Rover P400e u al te koop

Als je ook wilt genieten van de Range Rover P400e hybrid, heb je geluk. De auto is namelijk al te bestellen. Je moet er wel minimaal 139.195 euro voor neertellen. Maar je krijgt er ook veel voor terug.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*