Crowdfunding voor robottrekker voor fruitteelt

Farmertronics Engineering, een fossil fuel free agtech company uit het Brabantse Deurne is deze week een Europese reward crowd funding campagne gestart samen met nog 53 andere Europese food- en agtech startups. Met deze campagne hoopt men meer bekendheid aan het project te kunnen geven maar vooral het bredere publiek te betrekken bij de ontwikkeling van haar eTrac, een volledig elektrisch aangedreven robottrekker voor de fruitteelt. Men hoopt met deze campagne uiteindelijk 25.000 euro op te halen. Daarnaast is het van belang om bij de eerste 10 Europese start-ups te eindigen die het meeste geld hebben opgehaald omdat de Europese Commissie nog weer een keer 100.000 euro extra zal toekennen aan elk van deze 10 startups. De campagne loopt van oktober tot en met december van dit jaar, laat Farmertronics Engineering weten.

Prototype
Farmertronics wil in februari 2018 met de engineering en bouw van een eerste eenvoudige prototype starten om deze in september van 2018 aan een selecte groep van crowdfunders te kunnen demonstreren. Deze eerste versie zal alleen nog radiografisch op afstand gestuurd kunnen worden. Vanaf september 2018 zal begonnen worden met het geheel autonoom uitvoeren van de eTrac door de integratie van GPS-RTK technologie die geleverd zal worden door het Nederlandse eFarmer uit Amstelveen. Ook zal vanaf dat moment het industriële ontwerp verder worden uitgewerkt door Dynteq uit Enschede. Uiteindelijk wil men in september 2019 een demo kunnen geven van de volledig autonoom rijdende robottrekker tijdens een tweetal Nederlandse landbouwbeurzen. Vanaf 2020 is verkoop en serieproductie gepland.
Crowdfunding 
Op de crowdfunding site kunnen geïnteresseerden een keuze maken uit 5 rewards variërend in prijs van 18 tot 250 euro per stuk, van een Farmertronics mousepad met logo en afbeelding van de eTrac tot een uitnodiging om de demo in september 2018 bij te kunnen wonen bij de Philips Fruittuin in Eindhoven wat tevens de testomgeving is van de eTrac. Deze fruittuin ligt in het hart van de Brainport regio in Eindhoven terwijl de fabricage van de eTrac bij Farmertronics Engineering in Deurne zal plaatsvinden. Wanneer de reward crowdfunding campagne succesvol verloopt, zal daarna nog een equity crowdfunding campagne volgen zodat het bredere publiek dan ook een aandeel in Farmertronics Engineering kan nemen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*