Green4U toont twee elektrische SUV’s

Door:  Lars Krijgsman                  www.autoweek.nl

Green4U heeft twee elektrische SUV’s naar voren geschoven. Het duo beschikt over zes portieren én is volledig elektrisch.

Hoewel we de naam Green4U zelden voorbij horen komen, is het Amerikaanse bedrijf geen kleine speler. Zo heeft het Panoz, Team Panoz Racing en het innovatieve DeltaWing onder zijn vleugels. Naar eigen zeggen richt het bedrijf zich op het ontwikkelen van betaalbaar en robuust vervoer voor taxibedrijven en lokale overheden. De twee SUV’s die Green4U heeft klaarstaan, zijn daar het voorlopige uithangbord van.

Technische specificaties houdt Green4U nog even onder de pet, maar we kunnen de elektrische werkpaarden wel alvast bekijken. De witte SUV op de foto’s draagt de naam ‘Enova SUV’, een auto met een uiterlijk dat ons doet denken aan een oude Toyota Land Cruiser. De auto moet een actieradius van zo’n 370 kilometer hebben. De stekker-SUV is gebouwd rond een door Green4U zelf ontwikkeld modulair platform. Voor wie zes portieren niet genoeg zijn, werkt Green4U aan een variant met – jawel – acht deuren. De auto wordt vergezeld door de MTU-6, een hoekige ‘heavy duty’ SUV die op dezelfde basis is gebouwd als de Enova.

De levering van zowel de MTU-6 als de Enova start in het tweede kwartaal van volgend jaar. Het in de Amerikaanse staat Georgia gevestigde Green4U wil zijn modellengamma de komende twee jaar uitbreiden met diverse SUV’s, sedans en bedrijfsauto’s.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*