Google dumpt Uber en kiest voor Lyft

Via investeringsfonds Capital G investeert Google een miljard dollar in carsharing-bedrijf Lyft. Opmerkelijk, omdat Google in 2013 nog investeerde in Uber, de grootste concurrent van Lyft.

De investering werd bekendgemaakt door Lyft, dat nu een geschatte waarde heeft van 11 miljard dollar. Een forse groei, want in april werd Lyft nog geschat op 7,5 miljard, aldus CNN. Capital G is de investeringsbank van Google-holding Alphabet, die zich vooral richt op autonoom rijden. De investering gaat gepaard met de aanstelling van David Lawnee, partner bij Capital G, in de raad van bestuur van Lyft.

Concurrentie

Lyft komt in de carsharing-markt een stuk achter het veel grotere Uber, dat volgens CNN zo’n 70 miljoen dollar waard is. Google investeerde in 2013 248 miljoen dollar in Uber, maar liet het bedrijf vorig jaar vallen. David Drummond, afgezant van Alphabet, verliet toen ook de RvB van Uber. Volgens CNN omdat Uber zelf ging investeren in autonoom rijdende voertuigen, een terrein waarop Google zelf ook actief is. De stap om niet meer te investeren zou niets te maken hebben met de vele schandalen die Uber omringen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*