Nissan IMx Concept: Leaf in SUV-jas

Door: Bob Kroese             www.autokopen.nl

Ooit afgevraagd hoe een elektrisch aangedreven, zelfrijdende SUV van Nissan eruit zou kunnen zien? De IMx Concept is het antwoord.

Nissan heeft een zelfrijdende, elektrisch aangedreven SUV gemaakt. De IMx is een studiemodel, je zou deze auto kunnen zien als de voorbode van een nog onbevestigde SUV op basis van de Leaf. De IMx staat op hetzelfde nieuwe platform, dat specifiek geschikt is voor elektrisch aangedreven auto’s. De aandrijflijn produceert een vermogen van 320 kW (435 pk) en een koppel van 700 Nm. De SUV heeft een rijbereik van 600 kilometer.

De IMx rijdt volledig autonoom. In de zelfrijdende modus schuift het stuur in het dashboard en kunnen de stoelen uit de standaardpositie worden gedraaid. Als de bestuurder het stuur zelf ter hand wil nemen, draaien de zitplaatsen weer terug in de oorspronkelijke positie. De SUV kan ook volledig autonoom naar een oplaadpunt rijden en zichzelf aansluiten op het energienet. Indien nodig levert de auto ook stroom terug aan het net.

De IMx Concept is onthuld op de autoshow van Tokyo, waar hij de komende weken te zien is.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*