Honda ziet elektrische toekomst sportief in

Door: Tony Vos            autovandaag.nl

Met de Sports EV Concept laat Honda zien dat elektrische auto’s ook uitermate sportief kunnen zijn. De nieuwste concept staat naast de op de IAA getoonde Urban EV op de Tokyo Motor Show.

Heel veel wil Honda niet over deze toekomstvisie kwijt. Waar van de Urban EV bekend is dat deze over twee jaar op de markt komt, is die zekerheid er bij de Sports EV Concept beslist niet. Het lijkt eerder een vrije oefening van het designteam, maar als de boodschap van elektrische sportiviteit overkomt, heeft Honda al het nodige gewonnen.

Nieuwe CR-V

Maar in Tokyo is er absoluut meer te zien op de Honda stand. Sprak het merk in Frankfurt nog over een concept van de nieuwe CR-V in Tokyo staat de volgende generatie in vol ornaat. Zowel de normale benzineversie als een pluy-in hybrid. De auto is qua vormgeving een evolutie van het bestaande model.

Emoties

Een heel aardig ogende stadsauto is de Honda NeuV afkomstig van het R&D Center in Amerika en in de Verenigde Staten in januari al getoond. Een compact model met een sterk oplopende ruitlijn aan de zijkant. De flanken bestaan bijna volledig uit portier. Deze draaien naar achteren en eindigen dan rechtstandig op het wegdek. De aandrijving gaat volledig elektrisch en met behulp van artificial intelligence ‘leest’ de NeuV de emoties van zijn bestuurder.

100 miljoen

Feest is er rondom de Honda Cub, een lichte motorfiets waarvan het merk in totaal al meer dan 100 miljoen exemplaren wereldwijd heeft verkocht. Op de stand in Tokyo gaf het merk een fraai historisch overzicht van de lange geschiedenis van dit model.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*