BMW gaat accu’s maken in China

Door: Leo       auto.blog.nl

Omdat het Beierse automerk zelf stelt veel te zien in elektrische voertuigen voor de toekomst, breidt het haar capaciteit uit voor de productie van de daarvoor benodigde batterijen. Onlangs werd hiertoe de derde productielijn geopend bij het Chinese partnermerk Brilliance. De batterijen die daar worden gemaakt gaan in eerste instantie dienen als stroombron voor de lokaal gebouwde 5-serie Hybrid van BMW.

Volgens de strategische plannen van BMW zal over een jaar of tien tussen de 15 en 25% van alle auto’s die door BMW en MINI worden gebracht (deel)elektrisch worden aangedreven. Daarmee zou het totaal aantal auto’s met zo’n aandrijflijn oplopen naar een paar honderdduizend en daar heb je heel wat accu’s voor nodig. Met deze nieuwe fabricagelijn heeft BMW nu de beschikking over drie productieplekken om hoog-energie batterijen te maken. BMW en Brilliance werken al vele jaren samen. In 2014 werd het samenwerkingscontract zelfs nog eens extra verlengd.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*