D66 wil bij alle nieuwbouw laadpalen voor elektrische auto’s

Door: utrecht.nieuws.nl

D66 wil Utrecht klaar maken voor het vervoer van de toekomst en daarom bij alle nieuwbouwontwikkelingen laadpalen voor elektrische auto’s mogelijk maken. D66 Utrecht sluit daarbij aan bij het net gesloten regeerakkoord waarin de ambitie staat dat vanaf 2030 alleen nog maar auto’s worden verkocht die geen CO2 en andere vuile stoffen uitstoten. Elektrisch vervoer is volgens D66 bezig aan een opmars in Utrecht en dat betekent dat eigenaren van elektrische auto’s overal hun auto moeten kunnen opladen.

Raadslid Maarten Koning: “Het aantal elektrische auto’s gaat alleen maar toenemen in de toekomst. Elektrisch vervoer is goed voor de luchtkwaliteit in de stad en levert een bijdrage aan het verbeteren van het klimaat. Daarom willen we dat bij nieuwe parkeerplekken in nieuwbouwwijken standaard al laadpunten worden aangelegd.”

D66 heeft het voornemen voor het plaatsen van elektrische infrastructuur voor laadpalen bij parkeerplekken ingebracht bij het vaststellen van de gemeentebegroting voor 2018.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*