Oplaadpunten moeten standaard in plannen komen

Als het aan een deel van de Engelse overheid ligt, dan komt er een wet waarin staat dat oplaadpunten in de toekomst standaard in bouwplannen moeten worden opgenomen. Daarmee moet in hoog tempo een netwerk worden aangelegd dat geschikt is voor de overstap naar elektrisch rijden. Dat is een plan van de transportminister.

Simpel idee

Voor het zo ver is zal nog een lange weg te gaan zijn. Vooralsnog gaat het om niet meer dan een idee dat is voorgesteld aan de minister zelf. In het plan zou elke nieuwe wijk die in het Britse koninkrijk wordt aangelegd standaard voorzien moeten worden van oplaadpunten. Hoewel er kans is dat die op natuurlijke wijze al zal gebeuren geeft een wet enige zekerheid.

Problemen met opladen

In veel landen is het ontbreken van een goed oplaadnetwerk een steeds groter wordend probleem. Dit is niet in de laatste plaats in Engeland het geval. Recentelijk kondigde Shell al aan snel aan een netwerk te gaan bouwen en ook het Nederlandse Fastned heeft plannen. Daarnaast werd recentelijk rondom Londen ene soort Airbnb-platform voor elektrisch opladen opgestart. Dit is echter slechts het topje van de ijsberg, zo menen verschillende experts. Door de plannen standaard van oplaadpunten te voorzien zou veel een stuk sneller kunnen gaan. Zeker ook met het oog op de plannen van de overheid in de toekomst.

Volledig elektrisch

Een van de plannen die de Britse regering namelijk heeft is dat het land in 2040 volledig uit elektrische auto’s zal moeten bestaan. Omdat deze ontwikkeling vrij snel zal gaan moet dus ook op allerlei andere fronten worden gezorgd dat de maatschappij hier klaar voor is. Met de wet kunnen gemeentebesturen die terughoudend zijn meer worden gedwongen om de faciliteiten tijdig te verzorgen. Dit is een erg belangrijke stap in het proces, aldus verschillende experts op dit gebied.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*