Volkswagen wil nieuwe elektrovariant van “The Thing”

We dachten dat retro z’n beste tijd wel gehad heeft in een tijdperk van SUV’s en crossovers, maar Volkswagen denkt daar mogelijk anders over.

Herbert Diess heeft namelijk aangegeven dat VW erover denkt om de befaamde Kurierwagen nieuw leven in te blazen. Een beetje zoals Citroën dat deed met de E-Mehari inderdaad. De nieuweling van VW zou op het MEB platform komen te staan, net als de Buggy die de mannen in Wolfsburg eveneens nieuw leven willen inblazen. Zijn we nog iets vergeten? Och ja, de Microbus! Ook die klassieker wordt in het nieuw gestoken en wederom gaat het om een elektrische auto.

Het origineel luisterde officieel naar de naam Type 181, maar werd door Amerikanen “The Thing” genoemd. Deze auto was de opvolger van de Kübelwagen die in de Tweede Wereldoorlog door diverse Duitse fabrikanten werd gebouwd als tegenhanger van de Amerikaanse Willys Jeep. Overigens stond de Type 181 op het platform van de nog steeds wonderschone Karmann Ghia.

We zijn trouwens benieuwd of er daadwerkelijk markt is voor een elektrische retroversie van de Type 181. Elektrische auto’s hebben niet zelden een opvallend uiterlijk en mogelijk weerhoudt dat klanten ervan om zo’n ding te kopen of leasen. Daarnaast blijft actieradius natuurlijk een puntje, al zal range anxiety bij het grote publiek echt wel afnemen zodra laadinfrastructuur en accutechniek er klaar voor zijn

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*