Elektrisch racen op Le Mans binnen tien jaar mogelijk

De 24-uursrace van Le Mans is een iconische wedstrijd binnen de autosportwereld. Velen hebben er dan ook veel voor over om deze race ooit eens te winnen. Als het echter aan ontwerper Nicolas Perrin ligt, wordt de aandacht van de deelnemers zo snel mogelijk verlegd naar de mogelijkheden om de race elektrisch te maken.

Snelste auto

Perrin geeft daarin zelf het goede voorbeeld. Met zijn team wil hij een auto ontwikkelen die in 2018 racerecords gaat vestigen. In 2019 wil hij dan al meedoen aan Le Mans. De deelname van het team van Perrin moet vooral als pionierswerk worden gezien, zo zegt hij zelf. Volgens de Fransman moet het echter mogelijk zijn om binnen tien jaar een gooi naar de titel te doen in de race.

NIO

Perrin is geen nieuwkomer in de racerij. Hij werkte bijvoorbeeld lang bij het formule 1-team van Williams. Daar heeft hij meerdere modellen ontworpen. Daarna heeft hij zich bezig gehouden met de voertuigen van NIO. Dat deed hij eerst voor het NIO NextEV formule E-team. Daarna hielp hij mee aan de ontwikkeling van de NIO EP9. Die auto baarde eerder in 2017 opzien door een aantal records te verpulveren. Zo brak de auto het snelheidsrecord op de Nurburgring in Duitsland. Dat record was tot op dat moment altijd in handen geweest van auto’s met een brandstofmotor onder de kap.

Grote plannen

Perrin heeft grote plannen met betrekking tot Le Mans. In eerste instantie was het zijn doel om al in 2018 een auto klaar te hebben voor de race. Deze zou dan verkocht worden aan een privé-team. Daarvoor waren twee auto’s gereserveerd. Nu dat plan niet door kan gaan pakt Perrin het anders aan. Nu wil hij met een eigen team in 2019 aan de start van Le Mans gaan staan. Dit geeft het team ook tijd het ontwerp van het chassis te verbeteren en de auto lichter te maken

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*