Kabinet wil vanaf 2030 alleen nog verkoop emissievrije auto’s

In 2030 worden uitsluitend nog emissieloze auto’s nieuw verkocht in Nederland. Dat is tenminste het streven zoals dat in het dinsdag gepresenteerde regeerakkoord staat. Ook moeten de Nederlandse wegen worden klaargemaakt voor zelfrijdende auto’s.

Bij aanleg van nieuwe en onderhoud van bestaande infrastructuur wordt rekening gehouden met autonome auto’s, zo valt op te maken uit de plannen van de coalitiepartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie.

Het streven is dat uiterlijk in 2030 alle nieuw verkochte auto’s emissieloos zijn, terwijl de fiscale stimulering van dit soort auto’s “in lijn wordt gebracht met deze ambitie”. Dat betekent dat er ook de komende jaren fiscale voordelen zijn te behalen voor wie een elektrische auto kiest.

Eerder kwam Noorwegen met een dergelijk streven, dat land is nog iets ambitieuzer en stelt 2025 als deadline. Frankrijk houdt het vooralsnog op 2040.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*