Tweedehandsbatterijenfabriek van BMW nu officieel

De fabriek van BMW in Leipzig waar oude batterijen worden hergebruikt is nu officieel erkend. In de ruimte worden batterijen uit BMW i3-modellen hergebruikt om energie in op te slaan. De fabriek was al enige tijd in gebruik maar is nu officieel erkend door de Duitse overheid. Daarmee komt er een nieuwe wending in de batterijbranche.

Opslagruimte

De batterijen die uit de auto’s komen zijn verre van waardeloos. Ze zijn nog altijd goed te gebruiken voor opslag. Dit is dan ook precies wat BMW ermee van plan is. Zo wordt er onder andere energie uit windmolens mee gevangen. Op dit moment zijn er in de ruimte zo’n vijfhonderd gebruikte batterijen geplaatst. Er is echter flink wat ruimte voor meer batterijen.

Balans bewaren

Een belangrijke taak die de fabriek zal krijgen is het bewaren van de balans op de energiemarkt. Nu meer en meer gebruikgemaakt gaat worden van elektriciteit is het een grote vrees van velen dat er meer storingen zullen ontstaan door een gebrek aan capaciteit. Fabrieken zoals die van BMW in Leipzig moeten daar een oplossing in bieden. Daar kan gebruikgemaakt worden van de opgeslagen energie op momenten dat de vraag heel hoog is. Daarmee kan dus tijdelijk het totale aanbod worden verhoogd. Dit moet storingen en stroomuitval helpen voorkomen. Deze methode lijkt ook in andere landen toegepast te gaan worden.

Verder groeien

Op dit moment zijn er in de fabriek vijfhonderd gebruikte batterijen geplaatst. Er is echter ruimte voor meer. Al deze batterijen moeten uit oude i3-modellen komen. Om te zorgen dat alles soepel verloopt en dat ook blijft doen is voor de officiële erkenning gekozen. Daardoor kon de fabriek op het stroomnet worden aangesloten. Zo kunnen energieleveranciers en de BMW-fabriek communiceren zodat er op het juiste moment aan de vraag voldaan kan worden. Op termijn moet dit steeds slimmer geregeld kunnen worden.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*