SCOOP: PORSCHE 911 HYBRIDE (992)

In de loop van volgend jaar wordt de 992 voorgesteld, de volgende generatie van de 911. Sommige bronnen spreken al over een plug-inhybride…

Die zou 911 E kunnen gaan heten. Dat is geen première: in 1968 had Porsche al een 911 E. De “E” verwees weliswaar niet naar elektrische aandrijving, maar naar de injectie van de motor, “Einspritz” in het Duits. De “E” was een compromis tussen de toergerichte “T” en de sportievere “S”.

Richting 500 pk?

Terug naar 2017. De 991-generatie van de 911 loopt stilaan op zijn laatste benen, de ingenieurs werken aan de details van de volgende generatie. In de wandelgangen wordt er gefluisterd dat er ook een hybride komt. Dat model zou de klassieke zescilinder boxer van de 911 krijgen, aangevuld met een elektromotor. Het gecombineerde vermogen zou ruim boven 450 pk moeten gaan. Een zuiver elektrische modus zou de Porsche ongeveer 50 kilometer ver moeten brengen.

Weinig rendabel?

Maar dat blijft allemaal hypothetisch: de inspanningen die nodig zijn voor een hybride 911 met aandrijving die alleen voor hem voorzien is, zijn niet min. Bovendien laat de architectuur van de 911 de integratie van batterijen niet makkelijk toe. Krijgt deze 992 dus een hybridevariant? Antwoord over een jaar!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*