De autonome taxi is er klaar voor!

Het Frans/Amerikaanse Navya is geen vreemde op het gebied van zelf rijdende auto’s. Met de nieuwe Autonom Cab begeeft het bedrijf zich op het vlak van de 100% autonome taxi.

De Navya Autonom Cab is ontwikkeld om volledig autonoom te kunnen rijden in drukke stadscentra. De auto rijdt volledig elektrisch en is vanaf het concept gebouwd om zich autonoom voort te bewegen. Zodoende ontbreken stuur en pedalen. Maximaal zes personen kunnen in de 4,65 meter lang taxi plaatsnemen.

Jongeren

Navya tekent een ideale toekomst met alleen maar autonoom rijdende auto’s in de stad. Geen files meer, geen parkeerproblemen, minder ongelukken, minder milieuvervuiling. Ook ziet het bedrijf een veranderde houding ten opzichte van de auto. Jongeren halen minder hun rijbewijs en zijn minder gehecht aan een eigen auto.

Navya app

Om een Autonom Cab te kunnen bestellen heeft Navya een app ontwikkeld. Daarmee kunnen ook de portieren worden geopend en de auto in gang worden gezet. De gemiddelde snelheid ligt op 50 km/h, terwijl de auto een maximum kan halen van 90 km/h. De Autonom Cab zal in Frankrijk en de Verenigde Staten geproduceerd gaan worden. De eerste exemplaar zullen vanaf het twee trimester van 2018 gaan rijden.

Cartografie

De techniek die het bedrijf gebruik bestaat uit tien sensoren, zes camera’s, vier radars, twee antennes en een centrale aanstuurunit. Uiteraard is tijdens de ontwikkeling hard gewerkt aan het op niveau brengen van de benodigde cartografie. Ook houdt het bedrijf de kaarten in de auto permanent up-to-date.

Praktijkproef

De 2.000 kg wegende Autonom Cab gaat op korte termijn in de praktijk proefdraaien. Dertig exemplaren gaan in Parijs de weg op, terwijl de Australische Automobile Club er een gelijk aantal heeft besteld. Het voertuig heeft een elektromotor met een bescheiden vermogen van 35 pk die wordt gevoed door een batterij van 22 of 33 kWh.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*