Renault zet volgende stap in autonoom rijden

2017 - CALLIE, an autonomous driving car from Renault

Door nauw samen te werken met Nissan in een innovatie laboratorium in Silicon Valey zet Renault grote stappen in autonoom rijden.

Er wordt ook bij Renault hard gewerkt aan autonoom rijden. Daarvoor heeft het merk een Open Innovation Lab in Silicon Valley. Daar worden samen met alliantiepartner Nissan systemen ontwikkeld om de veiligheid te verbeteren alsmede technologieën met betrekking tot autonoom rijden.

Accuraat

De nieuwste ontwikkelingen betreffen het automatisch uitwijken als gevolg van onverwachte omstandigheden. Er zijn diverse testen gedaan en het systeem werkt accurater dan de beste chauffeurs. Ook worden binnen het kader van autonoom rijden alle rijdersassistentiesystemen verder ontwikkeld.

Vijftien modellen

Renault heeft zich tot doel gesteld om als een van de eerste fabrikanten een niveau 4 autonoom rijdende auto te lanceren binnen haar seriemodellen en daarnaast een vloot van volledig autonoom rijdende voertuigen zonder chauffeur te exploiteren. Renault werkt nauw samen met het Dynamic Design Lab van de universiteit van Stanford. Door maximaal te profiteren van de kracht van de alliantie verwacht Renault tussen nu en 2022 meer dan vijftien modellen te lanceren met diverse niveaus van autonoom rijden.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*