Audi strikt Nyck de Vries voor Formule E-test

Geruisloos zoeven door Marokko.

Audi heeft twee racecoureurs uitgenodigd om in januari mee te doen aan een zogenaamde rookie test met de e-tron FE04. De elektrische Formule E-auto van de autofabrikant uit Ingolstadt.

Het gaat om Nico Müller en ‘onze’ Nederlandse Nyck de Vries. Beide coureurs zullen voor het eerst plaatsnemen achter het stuur van de elektrische Audi-racer. De rijders zullen zich in het tweede weekend van januari moeten melden in Marrakesh, Marokko. Een dag nadat het Formule E-circus de Marokkaanse stad onveilig heeft gemaakt.

De Formule E en autosportfederatie FIA willen door middel van rookie tests coureurs uit een ander veld de kans geven om kennis te maken met de elektrische raceserie. Om deel te mogen namen aan zo’n test zijn er enkele eisen opgesteld. Zo mag de coureur niet beschikken over een E-licentie en mag de deelnemer nooit eerder hebben meegedaan aan een Formule E-race.

De Zwitserse Nico Müller is DTM-coureur voor Audi Sport Team Abt Sportsline. Nyck de Vries beleefde afgelopen seizoen zijn debuut als coureur in de Formule 2 en heeft voor Audi al eens deelgenomen aan een DTM-test. De Formule E-proef zal plaatsvinden op Circuit International Automobile Moulay el Hassan, nabij Marrakesh.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*