Ook BMW’s krijgen solid state-accupakketten

De Bayerische Motoren Werke wil ook solid state-accupakketten in zijn auto’s schroeven.

De ontwikkelingen op het gebied van elektrisch rijden gaan snel. Of meer specifiek, de capaciteit van de accupakketten neemt bij voortduring vrij fors toe. Ook snelladen wordt gaat steeds sneller, doordat het vermogen waarmee kan worden geladen toeneemt. Nu lijkt de aandacht bij steeds meer automerken uit te gaan naar het solid state-accupakket.

De Fisker EMotion krijgt een dergelijk accupakket en ook BMW heeft bekend gemaakt bezig te zijn met solid state-accupakketten. Dat is vrij eenvoudig verklaarbaar. Het solid state-accupakket heeft de nodige voordelen. Er kan op nog hogere snelheid worden opgeladen en de dichtheid is groter. Door die grotere dichtheid ligt het aantal kilowattuur dat kan worden opgeslagen ook hoger. Daarmee worden eigenschappen van de traditionele auto, waarbij fossiele brandstoffen voor de aandrijving zorgen, dicht genaderd. Tanken is een kwestie van enkele minuten en het rijbereik is honderden kilometers.

BMW werkt voor de ontwikkeling van het solid state-accupakket samen met Solid Power. Dit bedrijf is opgericht in 2012 en komt uit Louisville (Colorado, VS). Het nieuwe accutype zal debuteren in de high performance ev’s van de BMW Groep, dat zou zo maar eens een Rolls Royce kunnen zijn.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*