WANT Awards: de beste elektrische auto’s van 2017

ecember is aangebroken dus tijd om terug te blikken. De transitie naar elektrische auto’s heeft zich in 2017 écht doorgezet. Alle autofabrikanten beloven de komende jaren volledig elektrische auto’s op de markt te brengen of zijn dit jaar al op de markt gebracht. Tesla is niet meer de enige en dat is een goed teken! Wij zetten onze favorieten op een rijtje in de WANT Awards.

Favoriete elektrische auto’s van 2017

In 2017 draait het niet alleen meer om Tesla. De Tesla Model S en Model X zijn ook verre van bereikbaar voor de meesten mensen. Wellicht dat de Tesla Model 3 daar verandering in brengt, maar die kunnen we volgend jaar pas in Nederland verwachten. Er is anno 2017 steeds meer keuze voor iedereen. Dit zijn onze favorieten van 2017. Niet per se een lijstje met de allerbeste elektrische auto’s, maar de auto’s die ons wisten te bekoren.

Nissan Leaf

De Nissan Leaf is wat ons betreft een onderschatte elektrische auto. Het is een model dat al jaren bestaat en alleen maar beter wordt. Vooral de nieuwe Nissan Leaf met meer bereik (378 kilometer), een nieuwe batterij (40KWH) en meer vermogen (110KW/150PK). Bij een snellader heb je de auto binnen 40 minuten voor 80 procent opgeladen en beschikt de nieuwe Leaf over features als Nissan Intelligent noodremsysteem met voetgangersdetectie, Nissan Intelligente rijbaanassistent en meer. Daarnaast beschikt de auto over een avontuurlijker design. Kosten? 34.990 euro.

BMW i3

Ook de BMW i3 gaat alweer een tijdje mee. De uitvoering van dit jaar heeft een subtiele makeover gekregen. Het ziet er allemaal wat serieuzer uit en dynamischer uit. De 33kWh batterij is wel hetzelfde gebleven als bij het vorige model en kun je een rijbereik van 312 kilometer halen. Uit verschillende tests blijkt dit zo’n 275 kilometer te zijn. Met de 184pk elektrische motor moet je een snelheid van zo’n 160 kilometer per uur halen. Voor een BMW moet je wel wat over hebben. Ruim 40K.

Renault Zoe

Fan van Renault? Het automerk heeft met de Renault Zoe ook een prima elektrische auto in het assortiment. Met een beloofde actieradius van zo’n 400 kilometer kom je een prima eind en is de prijs goed doen. Vanaf 30.390 euro is ‘ie verkrijgbaar. Met het goedkoopste model haal je echter geen 400 kilometer en zul je ‘m eerder van energie moeten voorzien. Het duurt zo’n 30 minuten snelladen voordat de auto weer voor 80 procent is gevuld. De Zoe staat er ook om bekend dat je veel laadruimte tot je beschikking hebt.

Toyota Mirai

Voor wie het nog niet wist: elektrisch rijden gebeurt niet alleen via een lithium-ion-accu. Elektrische auto’s op waterstof is ook een technologie die populairder worden. Dat bewijst de Toyota Mirai. Dit is nog geen auto dat voor het grote publiek beschikbaar is, en beschikt ook nog over een flinke prijskaart, maar hoort wel in dit rijtje thuis. Benieuwd naar hoe rijden in zijn werk gaat?

Volkswagen e-Golf

Tot slot de Volkswagen e-Golf. Aangezien er in Nederland veel Golf-rijders zijn moeten we deze auto toch vaker op de weg gaan zien. Met een prima actieradius van maximaal 300 kilometer en een vanaf-prijs van 38.970 euro is dit ook één van onze favorieten. Het opladen duurt alleen wel ietwat aan de lange kant. Met de snellader heb je ‘m binnen 45 minuten voor 80 procent gevuld. Verder heb je een uiterlijk en interieur tot je beschikking zoals je van een Volkswagen Golf gewend bent. Een proefrit is in ieder geval zo gemaakt.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*