Ferrari gaat de allerbeste elektrische supercar ooit maken

Kom maar door!

Naast de mogelijkheden die de Detroit Auto Show fabrikanten biedt om hun nieuwe auto’s te onthullen, is het ook een plek waar de kopstukken van de industrie een flinke zwiep kunnen geven aan de geruchtenmolen. Ferrari, niet de minste, deinst hier natuurlijk niet zomaar voor terug en grijpt dergelijke kansen met beide klauwen vast.

Zo liet Sergio Marchionne, hoofd van de FCA én Ferrari, tegenover Bloomberg weten dat het binnen enkele jaren een volledig elektrische sportwagen op de markt zal brengen, en vuurt daarbij de nodige schoten richting het kamp van Tesla.

“If there is an electric supercar to be built, then Ferrari will be the first. People are amazed at what Tesla did with a supercar: I’m not trying to minimize what Elon did but I think it’s doable by all of us.”

Sergio zal hiermee ongetwijfeld zijn pijlen richten op de vliegensvlugge Roadster. Een Italiaans evenbeeld van de bloedsnelle Amerikaanse elektrische sportwagen zal het segment doen opleven en tevens Porsche’s Mission-E en de Rimac rivaliseren. Een exacte datum wil de Italiaan uiteraard nog niet geven voor hun statische telg, maar het zou ons niet verbazen als we de auto binnen enkele jaren zien verschijnen.

Ferrari heeft tot op heden relatief weinig geïnvesteerd in elektrische krachtbronnen, daar het zich meer richtte op geblazen V8-motoren en het verbannen van hun V12. Inmiddels zien ook zij nu dat er geen ontkomen meer aan is, dus is het begonnen hun plan voor de toekomst te vormen. In ware Ferrari-stijl, zijn ze overtuigd ook direct goed mee te kunnen met het bouwen van zowel hybride als volledig elektrische voertuigen.

Sergio zat gisteren sowieso goed in zijn vel, want tegenover een stel andere journalisten liet hij weten dat Ferrari eveneens hard bezig is aan haar eerste SUV. Misschien wat laat, gezien hun landgenoten er al een uitgebracht hebben, maar hij zal desondanks imponeren. Als we Sergio’s woorden mogen geloven zal de snelste SUV in zijn klasse tegen het einde van 2019 of het begin van 2020 op de markt verschijnen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*