Hier gaat VW zo’n 1.500 elektrische auto’s produceren

Per dag! De Volkswagen-groep heeft het licht gezien en zet in op elektrisch rijden.

Dat zou tijd worden. Het wachten op meer elektrische Volkswagens duurt lang, maar zoals dat hoort wordt wachten beloond. Met de ID-reeks wordt er toch zeker één onalledaagse Volkswagen in het vooruitzicht gesteld. Als er niet al te zeer wordt afgeweken van het uiterlijk van de concept-car.

Uiteraard zullen de 50 elektrische auto’s en 30 plugin-hybrides die de gehele Volkswagen-groep ons belooft op verschillende locaties worden geproduceerd. Eén van de locaties is Trabi-Stadt Zwickau. In de plaatselijke Volkswagen-fabriek rollen nu nog Golfs en Passats van de band én worden carrosserieën van Bentleys en Lamborghini’s vervaardigd.

In de nabije toekomst worden hier elektrische auto’s geproduceerd. Het wordt een E-Mobilitätsstandort, in mooi Duits, met een capaciteit van 1.500 auto’s per dag. Die wordt ingezet voor de bouw van Volkswagens, Seats en Audi’s. Eén platform, meerdere merken. Zoals dat al een tijdlang gebruikelijk is bij de Volkswagen-groep.

Van de reeds bestaande VW e-Golf rollen er dit jaar 5.350 van de band, in de Gläsernen Manufaktur in Dresden. Waar ooit de VW Phaeton werd gemaakt.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*