Opvolger Jaguar XJ volledig elektrisch

Een traditionele premiumaanbieding is de Jaguar XJ van de huidige generatie ook al niet, maar het onderscheid met de gevestigde Duitse sedans wordt er alleen maar groter op. De opvolger van de Jaguar XJ is volledig elektrisch.

Het is de tweede volledig elektrische auto die we van het merk kunnen verwachten en wel in 2019. De eerste is de Jaguar I-PACE, een auto die goed oogt, tegelijk wat gedrongen is en op enorme velgen staat. De auto gaat in maart dit jaar in de verkoop. De tweede is de nieuwe Jaguar XJ, die eind 2018 wordt gepresenteerd, op het moment dat de Jaguar XJ vijftig wordt. De auto heeft decennialang een nogal traditioneel voorkomen gehad. Een archetypische Jaguar en op het oog weinig vernieuwend. Schijn bedriegt, want de laatste klassiek ogende XJ had een lichtgewicht carrosserie van aluminium. Met de laatste generatie van de Jaguar XJ is qua ontwerp al een andere richting ingeslagen.

De nieuwste Jaguar XJ moet de vertegenwoordiger van het nieuwe Jaguar worden, een vijfdeurs van onberispelijk ontwerp. Tot stand gekomen onder leiding van hoofdontwerper Ian Callum. Het wordt ook met recht een technologiedrager van het merk en van de huidige tijd, want de aandrijving zal volledig elektrisch zijn. Daarmee wordt onderscheid gemaakt met de vrij traditionele concurrentie. De Audi A8, BMW 7-serie en Mercedes-Benz S-klasse zitten vol geavanceerde technologie, volledig elektrische aandrijving bieden deze auto’s niet. Als het op de aandrijving aankomt is de Tesla Model S de belangrijkste concurrent, die auto is nog altijd toonzettend en een klasse op zich. Ook de nog te introduceren Porsche Mission E kan tot de tegenstrevers worden gerekend.

De aandrijflijn is geschikt voor twee elektromotoren, ook vierwielaandrijving behoort tot de mogelijkheden. Het rijbereik moet uitkomen op ongeveer 500 kilometer. De nieuwe Jaguar XJ tegelijk ontworpen met een personenwagenachtige Range Rover, die intern ook wel wordt aangeduid met de bijnaam Road Rover. (Via: autocar.co.uk)

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*