VOLKSWAGEN PRESENTEERT CITYSKATER EN STREETMATE Perfect voor de kleinere afstanden

Volkswagen heeft als doel een complete aanbieder van elektrische mobiliteit te worden. Daarom heeft Volkswagen twee nieuwe mobiliteitsconcepten gepresenteerd: de Cityskater en Streetmate electric concept.

Volkswagen Cityskater

De opvouwbare Cityskater is ontwikkeld voor het overbruggen van de laatste kilometer(s) tussen bijvoorbeeld de parkeerplaats en de werkplek. De Streetmate is met zijn actieradius van 35 kilometer geschikt voor woon-werkverkeer.

Uitvouwen kwestie van seconden

Laten we beginnen bij de opvouwbare Cityskater. Dit 11,9 kilogram zware voertuig is geschikt voor het afleggen van korte afstanden, bijvoorbeeld van busstation of parkeerplaats naar de werkplek. Uitvouwen is volgens Volkswagen een kwestie van seconden. De gebruiker start, accelereert en remt via de stuurstang.

Elektromotor

De Cityskater heeft twee voorwielen en één achterwiel dat elektrisch wordt aangedreven. De elektromotor voor aandrijving van het achterwiel heeft een vermogen van 450 W. Als de 200 Wh lithium-ion accu voor de helft is geladen, bedraagt de topsnelheid 7,5 km/u. In volledig geladen toestand is 15 km/u haalbaar.

Opladen in de auto of de trein

Een lege accu is via een conventioneel 230V-stopcontact binnen een uur tot 50 procent te laden. Hij kan ook in de auto of de trein worden opgeladen, uiteraard als er geschikte aansluitpunten zijn. De Cityskater is 85 cm lang en 1,17 m hoog (opgevouwen: 33 cm). Het maximale draagvermogen bedraagt 120 kilogram. Hij heeft verlichting voor en achter, een claxon en een schijfrem achter. De Cityskater wordt op dit moment gehomologeerd. Het doel is dat hij in Nederland wordt toegelaten tot fietspaden.

Volkswagen Streetmate

Door naar de Streetmate, volgens Volkswagen een alternatief voor de auto. Het is een elektrisch aangedreven scooter waarop zowel staand als zittend gereden kan worden. Volkswagen heeft in de bodemstructuur de 1,3 kWh lithium-ion batterij verwerkt. Bij een 500 W laadstation duurt het opladen 2 uur en 15 minuten. De accu is uitneembaar, zodat hij ook thuis of op kantoor is te laden. Een volledig geladen batterij is goed voor een actieradius van 35 kilometer. Schakel de ECO-modus in en je komt net wat verder.

5,3 inch display

De Volkswagen Streetmate heeft een remsysteem met geventileerde schijven en ABS. Bovendien wordt de remenergie gebruikt voor het laden van de accu. De laadstatus van de accu en de resterende actieradius worden weergegeven op het waterdichte 5,3 inch display op het stuur.

Digitale sleutel

Slim is dat je ook een smartphone kunt koppelen aan de Streetmate om navigatiegegevens weer te geven. Via een app is verder de locatie van de Streetmate direct te zien en krijgt de eigenaar een melding van ongeautoriseerde startpogingen. De Streetmate kan alleen worden gestart als de app bevestigt dat de gebruiker geautoriseerd is – de smartphone fungeert zo dus als digitale sleutel.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*