PSA GROUPE: ELK MODEL MET E-AANDRIJVING VANAF 2025

PSA Groupe – het moederbedrijf van Peugeot, Citroën, Opel en DS – wil vanaf 2025 van ieder model een (semi-)elektrische versie aanbieden. Een flinke operatie, aangezien het Frans/Duitse autoconcern op EV-gebied nog een grote slag te slaan heeft. Daarom is nu een speciale divisie opgericht om het EV-offensief in goede banen te leiden.

Cira 40 EV’s

De nieuwe Business Unit van PSA Groupe gaat zich de komende jaren volledig concentreren op de uitrol van een groot aantal modellen met elektrische aandrijving. Dat zijn hybrides en modellen met volledig elektrische aandrijving. Het gaat in totaal om circa veertig auto’s.

De eerste geëlektrificeerde modellen arriveren volgend jaar al in de Nederlandse showrooms. Het gaat dan om een elektrische versie van de Opel Corsa, Peugeot 208 en DS 3 Crossback. Ook is al een geëlektrificeerde Peugeot 2008 aangekondigd voor 2020.

Ampera-e belangrijk

De belangrijkste troef die PSA Groupe in handen heeft, is de Opel Ampera-e (rijtest). Deze door General Motors ontwikkelde EV wordt gezien als de eerste ‘betaalbare’ elektrische auto met een bereik van meer dan 500 km.

Opel is door General Motors verkocht aan PSA Groupe, maar de productie van de Opel Ampera-e blijft voorlopig gewoon doorgaan. De kennis van Opel met betrekking tot de ‘revolutionaire’ Ampera-e is van onschatbare waarde voor PSA Groupe en een van de redenen om Opel destijds over te nemen.

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*