Officieel: Porsche doet mee aan de Formule E

Vandaag heeft de FIA (Fédération Internationale de l’Automobile) de aanvraag van Porsche, om als constructeur te worden toegelaten tot het Formule E-kampioenschap, geaccepteerd.

Porsche heeft in juli 2017 aangekondigddat het van plan was om per eind 2019 deel te nemen aan het zesde seizoen van het wereldkampioenschap voor elektrisch aangedreven formule-auto’s. Na de goedkeuring van vandaag zal het fabrieksteam van Porsche daarom de ontwikkeling van een eigen elektrische aandrijflijn voortzetten. Deze wordt vervolgens in 2019 gehomologeerd.

Andreas Seidel is bij Porsche verantwoordelijk voor de technische ontwikkeling en de uitvoering van het Formule E-programma. Onder zijn leiding werd het 919 Hybrid-project ook zeer succesvol. Seidl: ”De mogelijkheden en prestaties van elektrische auto’s staan bij Porsche al enige tijd centraal. Hoe dieper onze ingenieurs in dit onderwerp duiken, des te fascinerender de oplossingen worden. We kunnen dan ook niet wachten om het eerste chassis begin 2019 in ontvangst te nemen en er onze eigen aandrijflijn in te testen.

De Formule E stelt het chassis en de batterij ter beschikking. Alle aandrijfcomponenten worden door de teams zelf ontwikkeld. Daarmee is het voor Porsche mogelijk om met maatwerkoplossingen te komen voor belangrijke technologieën als de elektromotoren, de omvormer, het brake-by-wire systeem, de transmissie, het differentieel, de aandrijfassen, de dragende structuur en onderstelcomponenten aan de achteras en het koelsysteem en de ECU (Electronic Control Unit). De energie-efficiency van de aandrijflijn speelt niet alleen op het circuit een belangrijke rol, maar is ook zeer relevant voor de ontwikkeling van elektrisch aangedreven productiemodellen.

Porsche’s entree in de Formule E valt -niet geheel toevallig- samen met de marktintroductie van de productieversie van de Mission E concept.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*