Verkoop elektrische auto’s in de lift

De verkoop van elektrische auto’s is fors toegenomen in de eerste helft van dit jaar. De nieuwverkopen van deze wagens waren in 2017 al bijna verdubbeld, maar dat record is nu alweer verbroken, meldt dienstverlener in de autobranche VWE Automotive

Vooral de komst van nieuwe modellen, zoals de tweede generatie van de Nissan Leaf, de Opel Ampera-e en zeer recent de Jaguar I-Pace, trekt kopers naar de dealer.

Het meest verkochte model blijft de Tesla Model S. Volledig elektrische auto’s zijn tegenwoordig de enige nieuwe modellen waarbij nog geprofiteerd kan worden van een verlaagd bijtellingspercentage.

In totaal reden er 8.716 exemplaren de showrooms uit, wat neerkomt op een stijging met 142 procent ten opzichte van het eerste half jaar van 2017. Dat betekent dat er tot nu toe al 8,4 procent meer elektrische auto’s zijn verkocht dan in heel vorig jaar.

Het aandeel van volledig elektrische auto’s binnen de autoverkoop als geheel staat inmiddels op inmiddels 3,1 procent.

De afzet van plug-in hybrides is door alle bijtellingsveranderingen bijna volledig ingestort. Afgelopen maanden ging het volgens VWE nog maar om 1.696 exemplaren

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*