SONO MOTORS SION BEZOEKT NEDERLAND

Sono Motors komt in september naar Nederland met de Sion. De Sion is een veelbelovende, compacte, elektrische MPV met diverse zonnepanelen.

Zes steden

Het Duitse Sono Motors bezoekt in september in totaal zes steden in Nederland. Geïnteresseerden kunnen zich bij Sono Motors melden als ze een proefrit in de Sion willen maken.

  • Maastricht: 7 en 8 september
  • Eindhoven: 9 en 10 september
  • Delft: 11 en 12 september
  • Almere: 13 en 14 september
  • Groningen: 15 en 16 september
  • Hengelo: 19 en 20 september

specificaties Sono Motors Sion

De Sion weegt 1.400 kilogram, heeft een lithium-ion accupakket van 35 kWh en kan ongeveer 250 kilometer afleggen. De 109 pk (80 kW) sterke elektromotor, gekoppeld aan een eentraps automaat, zorgt voor een topsnelheid van 140 km/u. De sprint van 0 naar 100 km/u duurt ongeveer 9 seconden. Het voertuig moet een geremd trekvermogen krijgen van 750 kilogram. Opvallend is dat de Sion 330 zonnecellen heeft waarmee de batterij onderweg bijgeladen kan worden. Volgens het bedrijf levert een zonnige zomerse dag ongeveer 30 kilometer range op. De zonnepanalen bevinden zich op het dak, de motorkap en de zijkant van de auto.

16.000 euro

Sono hoopt een vanafprijs van 16.000 euro te realiseren. Dat is dan wel met batterijhuur. De accu kopen kan ook. Je betaalt dan 20.000 euro. De productie moet eind 2019 starten en Sono Motors hoopt een jaarproductie van 10.000 auto’s te kunnen realiseren.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*