DYSON BOUWT TESTCIRCUIT VOOR ELEKTRISCHE AUTO

Dyson ken je van geruisloze stofzuigers, maar het bedrijf werkt ook aan de ontwikkeling van elektrische auto’s. Dat Dyson dit serieus aanpakt, blijkt wel uit het feit dat Dyson een geheel nieuw testcircuit aanlegt.

Voormalige RAF-basis

Dyson kocht in 2017 een voormalige RAF-basis in Hullavington en renoveerde de twee hangars die er in 1938 werden gebouwd. De aankoop- en renovatiekosten kwamen uit op 84 miljoen pond, omgerekend 93,5 miljoen euro. Op het voormalige vliegveld zijn nu naar verluidt 300 tot 400 mensen al werkzaam.

Testcircuits

Dyson zet nu de volgende stap door er diverse testcircuits aan te leggen. De totale investering loopt op tot 200 miljoen pond, omgerekend 223 miljoen euro. Wanneer de circuits klaar zijn, is nog niet bekend.

Automotive project

Jim Rowan, chief executive van Dyson zegt in een reactie dat het bedrijf hard werkt aan de ontwikkeling van hun automotive project. “We zijn nu sterk gefocust op de volgende fase van ons automotive-project en versterken zo onze geloofwaardigheid als wereldwijde onderzoek- en ontwikkelingsorganisatie.”

2020

Dyson hoopt uit te groeien tot een volwaardige autobouwer. Het bedrijf heeft plannen voor een ‘radicale elektrische auto’ en heeft voor de ontwikkeling van de auto 2 miljard pond in kas. Naar verluidt investeert Dyson 1 miljard pond in de ontwikkeling van de auto en 1 miljard pond in de batterijtechnologie. Dyson zou solid-state batterijen willen gebruiken. De auto moet – zonder tegenslag in de ontwikkeling – in 2020 op de markt komen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*