IKEA GAAT ELEKTRISCH BEZORGEN IN AMSTERDAM

Billy besteld bij het Zweedse woonwarenhuis IKEA? Dan wordt-ie vanaf 2019 thuisbezorgd in een elektrische vrachtwagen of bakfiets – mits je in Amsterdam woont.

IKEA gaat daar volgend jaar namelijk alle dieselvrachtwagens vervangen door elektrisch transport. Naast 25 elektrische vrachtwagens komen er ook 5 elektrische bakfietsen. IKEA doet hetzelfde in de steden New York, Shanghai, Parijs en Los Angeles.

Opladen tijdens het inladen

In 2025 wil IKEA wereldwijd zijn overgestapt op elektrisch thuistransport. Om dit te bereiken, zal er een soort hub worden gebouwd waar de voertuigen tijdens het inladen van de goederen worden opgeladen. Het initiatief is onderdeel van de doelstelling van IKEA om de huidige CO2-uitstoot met 80% omlaag te brengen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*