OPLADEN TIJDENS HET ETEN VAN JE BIG MAC

Zo’n 168 snelladers bij Nederlandse vestigingen McDonald’s

Bij alle McDonald’s restaurants met een McDrive komen twee snelladers te staan. De komende drie jaar moeten er zo’n 168 snelladers geplaatst worden. Dit jaar moet de eerste snellader ‘open’ gaan.

Nuon en McDonald’s sloegen de handen ineen voor dit project. Bas Klaassen, Director Development Real Estate & Construction van McDonald’s: “We zijn ontzettend blij dat we met deze samenwerking onze gasten die elektrisch rijden het gemak van een snellaadpunt én goede faciliteiten van onze restaurants kunnen bieden. Elektrische rijders kunnen binnen een half uur weer de weg op en hebben intussen de tijd voor een goede kop koffie. De snellaadpalen draaien volledig op groene stroom”

Boost voor aantal snelladers

Om aan te geven hoe groots dit netwerk is: Fastned heeft momenteel 76 laadstations langs de snelwegen en Allego heeft 73 snellaadlocaties. Al ziet Nuon ze niet als concurrentie; het aantal volledig elektrische auto’s groeit zo snel dat er volgens Nuon genoeg behoefte zal zijn aan snelladers.

McSolar?

Nuon investeerde tot nu toe vooral in ‘gewone’ laadpalen, die langzamer opladen. Pieter van Ommeren, directeur e-mobility bij Nuon: “Wij geloven er echt in dat automobilisten willen laden waar ze toch al stilstaan. Dat wij nu onze expertise kunnen verenigen met de schaalgrootte van McDonald’s geeft de ontwikkeling van elektrisch vervoer in Nederland een enorme boost. Want om alle Nederlanders elektrisch te kunnen laten rijden, is een goede infrastructuur met voldoende en goed bereikbare laadpunten essentieel. Daarin zetten Nuon en McDonald’s vandaag een geweldige stap.”

 

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*